EtusivuYläkouluKansainvälisyys yläkoulussa

Kansainvälisyys yläkoulussa

Augmented Age on Inventions and Discoveries

Lukuvuosiksi 2018-2020 myös Ogelin yläkoulu on päässyt mukaan kansainväliseen Erasmus+ kulttuuriprojektiin. Augmented Age of Inventions and Discoveries toteutetaan yhteistyössä Espanjan, Puolan, Hollannin, Kreikan ja Turkin kanssa. Projektissa koulustamme valitut kahdeksas/yhdeksäsluokkalaiset pääsevät tutustumaan monialaisesti eri kulttuureihin erilaisia teknologioita hyödyntäen. Teemana on merenkäynnin historia, jonka käsittelyssä tutuksi tulevat myös 3D-printtaus, kyberturvallisuus, sekä lisätty todellisuus ja pelillistäminen osana oppimista.

Projektissa olennaisena osana on osallistuvan oppilaan vierailu yhdessä yhteistyömaassa isäntäperheessä majoittuen sekä vierailevan oppilaan vastavuoroinen majoittaminen Helsingin vierailun aikana toukokuussa 2019. Projektityöskentelyn ohella projektin todellinen anti siihen osallistuvalle oppilaalle on näin ollen tutustua monia eri kulttuureja edustaviin oppilaisiin ja uuteen kouluympäristöön ja rakentaa elämän mittaisia ystävyyksiä.

Viikon mittaiset ulkomaanvierailut toteutetaan jokaisesta maasta viiden oppilaan ja kahden opettajan voimin, jolloin jokaisella matkalla yhdessä työskentelee ainakin 30 oppilaan kansainvälinen joukko. Ulkomaanvierailuja on viisi, joten projektista kiinnostuneita kahdeksasluokkalaisia haettiin koulustamme yhteensä 25 henkilöä alkusyksyn 2018 aikana.

Projektin ensimmäinen oppilasmatka suuntautui Ateenaan marraskuussa 2018, ja sitä seurasivat Gdanskin vierailu maaliskuussa 2019 ja koulullamme tapahtunut Helsingin projektiviikko toukokuussa 2019. Nyt uuden projektilukuvuoden aikana kohteinamme on Tarsos lokakuussa 2019, Barcelona maaliskuussa 2020 ja Culemborg toukokuussa 2020.

Tässä vaiheessa voimme jo sanoa, että yläkoulun erasmusprojektimme on ollut menestys ja janoamme lisää. Oppilaamme ovat edustaneet maailmalla kouluamme todella hyvin, ja olemme heistä ylpeitä. Oppilaista välittyvä puhdas ystävystymisen ilo ja silmin nähtävä suvaitsevaksi maailmankansalaiseksi kasvaminen ajaa meitä eteenpäin tarjoamaan vastaavanlaisia kokemusmahdollisuuksia myös seuraaville yläkoulun oppilassukupolville, ja suunnitelmat ovatkin jo aktiivisesti käynnissä seuraavaa projektihakemusta ajatellen, pitkälti saman partnerikoulujoukon kanssa. Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, haemme uutta osallistujakuntaa alkusyksyllä 2020, silloisista kahdeksasluokkalaisista. Stay tuned, laajempaa infoa luvassa tuonnempana!

Augmented Age -projektimme viralliset kotisivut

Voit lukea projektin etenemisiä ja matkakuulumisia myös OYKn kotisivuille tehtävien matkapäivitysten kautta.

Augmented Age Ateenassa, marraskuu 2018.