EtusivuTutustu kouluummeYläkoulun esittely

Yläkoulun esittely

Oulunkylän yhteiskoulu on yksityinen oppilaitos, jonka ylläpitäjä on Oulunkylän yhteiskoulun kannatusyhdistys ry. Hallituksen puheenjohtajana toimii Ville Jallinoja.

Koulullamme on pitkät perinteet musiikki-, ilmaisutaito- ja teatteritoiminnassa sekä kuvataiteessa. Peruskoulun ja lukion yhteistilaisuudet ja teemapäivät antavat elämyksiä ja luovat yhteishenkeä. Opiskelu on tavoitteellista. Pyrimme antamaan hyvät asiatiedot jatko-opiskelua varten sekä opettamaan elämän hallintaa ja yhteistyötaitoja unohtamatta oppilaan henkistä hyvinvointia.

Koulumme soveltaa 5-jaksojärjestelmää. Oppilas saa välitodistuksen syyslukukauden päätteeksi ja lukuvuositodistuksen lukuvuoden päätteeksi.

Jokaisella luokalla on oma luokanvalvoja, joka huolehtii oman luokkansa käytännön asioista.


 

Painotus
musiikki, matemaattis-luonnontieteelliset aineet, liikunta
Valinnaisuus
Katso Valinnaiset aineet 8. ja 9. luokalla. Valinnaisaineita ovat kielet, kotitalous, käsityö, musiikki, kuvataide, liikunta, yrittäjyys, tietotekniikka ja tietokonegrafiikka. Koulun sijainti Keskuspuiston ja Oulunkylän tekojääradan välittömässä läheisyydessä tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet ympäri vuoden.
Kieliohjelma
A1 (englanti, ranska, ruotsi, saksa), A2 (englanti, ranska, ruotsi, saksa), B1 (ruotsi), B2 (ranska, saksa),
Kerhot
Kuoro, orkesteri ja useita klassisen ja kevyen musiikin yhtyeitä, näytelmäkerho, ympäristöryhmä, lukudiplomikerho, matikkakerho, tukioppilastoimintaa 8. luokasta alkaen
Vanhempainyhdistys
Koulussamme toimii vanhempainyhdistys nimeltään Wandy. Sen tarkoituksena on edistää kodin ja koulun yhteistyötä, tukea hyvän oppimis- ja kasvuympäristön luomisessa, tuoda esille vanhempien kannanottoja, toimia oppilaiden vanhempien yhteistyöelimenä ja edistää informaation kulkua kodin ja koulun välillä. Yhdistys järjestää mm. vuosittain luentoja sekä muuta valistus- ja retkitoimintaa. Kaikki koulun oppilaiden vanhemmat ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Lue lisää Wandyn sivulta.