EtusivuHae kouluummeHae opiskelijaksi lukioon

Hae opiskelijaksi lukioon

Tervetuloa tutustumaan Ogelin lukioon

Pääset tutustumaan lukioomme koulun somekanavilla

Voit katsoa lukiomme esitteen tästä.

Voit myös olla yhteydessä koulumme opoihin Pilvi Kantolaan pilvi.kantola@oyk.fi  09 7206 7339 tai Matias Huttuseen  matias.huttunen@oyk.fi  09 72067340.

Opiskelijoiden valinta

Lukiossamme on kolme linjaa: yleislinja, luonnontiedelinja ja musiikkilinja.

Yleislinja

Yleislinjalle valitaan opiskelijat perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden arvosanojen aritmeettisen keskiarvon osoittamassa järjestyksessä. Lukuaineita ovat äidinkieli ja kirjallisuus, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, maantieto ja terveystieto.

Keväällä 2021 alin keskiarvoraja oli 8,75. Aloituspaikkoja yleislinjalla on yhteensä 116.

Luonnontiedelinja

Luonnontiedelinjalle valitaan opiskelijat perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden arvosanojen keskiarvon ja pääsykokeen perusteella. Aloituspaikkoja luonnontiedelinjalla on yhteensä 17.

Lisätietoja luonnontiedelinjan sivuilta

Musiikkilinja

Musiikkilinjalle valitaan opiskelijat perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden arvosanojen keskiarvon, soveltuvuuskokeen ja mahdollisten lisänäyttöjen perusteella. Aloituspaikkoja musiikkilinjalla on yhteensä 13.

Lisätietoja musiikkilinjan sivuilta

Löydät lukiomme ainevalintakortin tästä. Ainevalintakorttia ei tarvitse palauttaa koululle hakuaikana.

Oulunkylän yhteiskoulun lukion yleisesittelyyn voit tutustua täältä

Lisätietoja yhteishausta opintopolku.fi