EtusivuTutustu kouluummeLukion esittely

Lukion esittely

Sivistävää meininkiä jo lähes sadan vuoden ajan 

Oulunkylän yhteiskoulu on tarjonnut monipuolista yleissivistävää opetusta vuodesta 1924 alkaen. Lukiossa opiskelee noin 420 opiskelijaa. Samassa rakennuksessa toimivat myös peruskoulun yläluokat. Lukiossa on laajan opintotarjonnan sisältävä yleislinja sekä lukuvuodesta 2022 – 2023 alkaen musiikki- ja luonnontiedepainotusten linjat. Painotamme oppimisen iloa, yritteliäisyyttä sekä turvallista opiskeluympäristöä. Tavoitteenamme on jatko-opintoihin ja tulevaisuuteen valmis nuori. Oppimisen tuen ja opiskeluhuollon resurssit ovat kattavat. Tarjoamme runsaasti ja monipuolisesti opintojaksoja sekä lukuaineissa että taito- ja taideaineissa. Opintoja voi suorittaa perinteisten opintojaksojen ja oppituntien ulkopuolella esimerkiksi osallistumalla lukiolaisten verkkolehden toimittamiseen, verkkokursseille tai opiskelijakunta- ja tutor-toimintaan.
 
Yleislinjalla opiskeleva voi valita omaan opintopolkuunsa opintoja laajasta opintojaksotarjonnasta. Osana opintoja tehdään myös yhteistyötä erilaisten yritysten ja korkeakoulujen kanssa. Opiskelijoita tuetaan suorittamaan korkeakoulujen opintojaksoja osana lukio-opintoja.
 
Koulussamme ovat ajanmukaiset ja toimivat oppimistilat ja sähköinen oppimisympäristö. Oppimisympäristömme antaa hyvät mahdollisuudet valmentautua ylioppilastutkintoon ja jatko-opintoihin. Tunnuslauseemme onkin: TIEDOLLA, TAIDOLLA JA LUOVUUDELLA JATKOON!
Oulunkylän yhteiskoulu on yksityinen oppilaitos, jonka ylläpitäjä on Oulunkylän yhteiskoulun kannatusyhdistys ry.

Kielet ja kansainvälisyys

Opiskelija voi halutessaan laatia itselleen vahvasti kielipainotteisen opinto-ohjelman. A-kielinä meillä voi opiskella englantia, ranskaa, ruotsia ja saksaa sekä yhteistyössä verkkolukion kanssa espanjaa. B2/B3-kielinä on ranskaa, saksaa ja espanjaa. Saksan kielessä voi suorittaa kansainvälisen DSD -kielidiplomin ja ranskan kielessä Ranskan valtion DELF -kielitutkinnon.

Lukiollamme on runsaasti kansainvälistä toimintaa. Katso tarkemmin kohta Kansainvälisyys, jossa on esitelty monipuolista toimintaamme.

MG_0068

Matematiikka ja luonnontieteet

Pitkästä matematiikasta on meillä valittavana yhteensä 16 kurssia. Fysiikassa on tarjolla yhteensä 10 kurssia, joiden joukossa ovat tähtitiede ja fysiikan työkurssi. Kemiassa meillä on tarjolla yhteensä seitsemän kurssia. Sekä maantieteessä että biologiassa on pakollisten ja valtakunnallisten syventävien kurssien lisäksi kussakin kaksi paikallista syventävää kurssia: Maailman aluemaantiede, Maantieteen kertauskurssi, Eläinten käyttäytyminen sekä Maailman tila ja kestävä kehitys.

Muut reaaliaineet

Psykologiassa on valittavana kaksi paikallista kurssia: Psykologian tutkimus- ja kertauskurssi ja Sosiaalipsykologian perusteet -kurssi. Filosofiassa on paikallisina tarjolla Estetiikan ja Soveltavan filosofian kysymyksiä -kurssit. Paikallisia historian kursseja ovat Maailmanpolitiikkaa 2020-luvulla -kurssi ja Historian kertauskurssi. Yhteiskuntaopissa tarjoamme valtakunnallisen tarjonnan lisäksi kertauskurssin ja Ajankohtaista taloudesta ja yhteiskunnasta -kurssin. Terveystiedossa on myös kertaava paikallinen abikurssi.

Kuvataide

Kuvataiteessa opiskelija voi valita 12 kurssia: kurssien sisältöinä piirustusta, maalausta, grafiikkaa, kirjansidontaa, kankaanpainantaa, kuvanveistoa, keramiikkaa, valokuvausta ja digitaalista kuvailmaisua. Kuvataiteessa on mahdollisuus suorittaa myös lukiodiplomi.

Musiikki

Oulunkylässä on perinteisesti painotettu musiikin opiskelua. Tarjolla on 10 paikallista, syventävää kurssia: sisältöinä ovat kuoro, orkesteri, pienyhtye, sovitus, latinalais-amerikkalainen musiikki, musiikkiteknologia, lauluopetus ja studiotekniikka. Musiikissa on mahdollisuus suorittaa lukiodiplomi.

Philadephia Dynamite uusi

Teatteri

Lukiossamme on mahdollisuus suorittaa viisi teatteritaiteen kurssia. Teatteritaiteen peruskursseilla keskitytään improvisaatioon, näyttelijätyön alkeisiin ja erilaisiin soveltavan teatterin muotoihin. Teatteritaiteessa voi suorittaa myös lukiodiplomin.

_MG_0183

Liikunta

Koulun sijainti Oulunkylän tekojääradan, jäähallin, urheilukenttien ja ulkoalueiden läheisyydessä sekä koulun oma kuntosali ja peilisali mahdollistavat monipuolisen kurssitarjonnan liikunnassa, jossa myös voidaan suorittaa lukiodiplomi. Koulumme onkin tunnettu liikuntahenkisyydestä ja hyvistä urheilusaavutuksista etenkin joukkuelajeissa.

Muita kursseja

Monet erilaisia käytännön taitoja korostavat kurssit ovat myös opiskelijoidemme valittavina. Sellaisia ovat mm. tietotekniikan käyttötaito- ja ohjelmointikurssit sekä tekstiilityön että kotitalouden kurssit.

Ravintola Breikki

Fazer-konserniin kuuluva Fazer Food Services (Amica) tarjoaa maukkaan lounaan viihtyisässä Breikki -opiskelijaravintolassamme. Lisäksi sieltä voi ostaa terveellistä välipalaa. Jäätelöä, makeisia, pullaa ja virvokkeita on myös tarjolla.

Teemat ja tapahtumat

Joka vuosi Oulunkylän yhteiskoulussa järjestetään myös yhteisiä tapahtumia. Teemoina ovat olleet ihmisoikeudet, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, turvallinen opiskeluympäristö, ympäristökasvatus, mediakasvatus ja kansainvälisyys. Jo perinteeksi ovat muodostuneet lukiolaisten pukeutumispäivät, pikkujoulut, laskettelureissut, toimintapäivät, elokuvafestarit, konsertit ja muut tanssi- ja musiikkiesitykset. Viime vuosina on myös toteutettu laajempi musikaali-produktio. Tutorit ja oppilaskunta ovat olleet aktiivisesti mukana järjestämässä yhteisiä tilaisuuksia.

Yhteisöllisyys, toisista välittäminen ja hyvän ilmapiirin ylläpitäminen onkin ollut meillä keskeinen tavoite kaikissa toiminnoissa.

_MG_1215