EtusivuLukioLuonnontiedelinja

Luonnontiedelinja

Yleistietoa linjasta

Luonnontiedelinjalla opiskelija voi osana lukio-opintojaan syventää osaamistaan monipuolisesti ja monitieteisesti eri luonnontieteiden alalla yhdessä muiden samanhenkisten opiskelijoiden kanssa. Linjalla tutustutaan laajasti luonnontieteiden avaamiin mahdollisuuksiin eri korkeakouluissa vierailujen ja yhteistyökurssien avulla. Linja tarjoaa syventävän väylän tuleviin korkeakouluopintoihin muun muassa teknilliselle ja lääketieteen alalle. Linjalla painottuvat aineet ovat matematiikka, fysiikka, kemia ja biologia.

Opiskeleminen linjalla

Opiskelija suorittaa lukio-opintojen ohessa vähintään 10 opintopistettä syventäviä opintoja valintansa mukaan matematiikasta, fysiikasta, kemiasta ja biologiasta. Syventävät opinnot ovat monitieteisiä, ja niissä tutustutaan muun muassa luonnontieteellisen tutkimuksen tekemiseen sekä ajankohtaisiin ilmiöihin kuten ilmastotieteeseen ja kyberturvallisuuteen. Luonnontiedelinjalaiset opiskelevat osan pitkästä matematiikasta omana ryhmänään.

Hakeminen

Linjalle haetaan päättötodistuksen keskiarvon (10 pistettä) ja pääsykokeista (5 pistettä) saatujen pisteiden perusteella.

Pääsykoe

Pääsykoe perustuu peruskoulun matematiikan, fysiikan, kemian ja biologian oppimääriin. Kokeesta voi saada maksimissaan 5 pistettä ja siitä täytyy saada vähintään 2,5 pistettä. Kevään 2023 pääsykokeen tarkemmat ohjeet ja aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Lisää tietoa luonnontiedelinjasta saa sähköpostilla oona.kaasinen@oyk.fi