Kielidiplomit

Kansainväliset kielitutkinnot saksassa (DSD) ja ranskassa (DELF)

Koulussamme voi suorittaa kansainvälisen kielidiplomin saksan ja ranskan kielissä.

Saksan kielitutkinto DSD I ja DSD II

DSD-logo

Saksan kielidiplomi Deutsches Sprachdiplom (DSD) on virallinen kielitutkinto, josta vastaavat Saksan liittotasavallan opetusviranomaiset. Koetasoja on kaksi:
DSD I vastaa kielten oppimisen viitekehyksen taitotasoa B1 ja sitä voi hyödyntää mm. haettaessa työharjoitteluun tai työhön saksalaiselle kielialueelle.
DSD II vastaa viitekehyksen taitotasoa B2 tai C1, ja yhdessä suomalaisen ylioppilastodistuksen kanssa se kelpaa todistukseksi Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä korkeakouluopiskeluun vaadittavasta saksan kielen taidosta

Kokeet pidetään omassa koulussamme ja niiden suorittaminen on opiskelijoillemme ilmaista. Arvioinnista vastaavat suomalaiset DSD-opettajat yhdessä saksankielisen ainevastaavan kanssa. Diplomit luovutetaan juhlatilaisuudessa Saksan suurlähetystössä.

Lisätietoja saat saksanopettajilta ja DSD:n virallisilta kotisivuilta.

Suoritusohjeet:

A-saksan lukijat:

DSD I -koe 1. tai 2. vuonna keväällä (valmistava kurssi SAA10)

DSD II -koe abivuoden syksyllä (valmistava kurssi SAA11)

B-saksan lukijat:

DSD I -koe aikaisintaan 2. vuoden keväällä tai abivuonna (valmistava kurssi SAB11 yhdessä A-saksan kanssa)

Ilmoittautumisesta tiedotetaan Wilmassa.

Ranskan kielitutkinto DELF

DELF on Ranskan valtion virallinen, kansainvälisesti tunnustettu kielitaitodiplomi. Koulussamme sen voi suorittaa tasoilla A2, B1 ja B2. Näistä B2 on edellytys opinnoille ranskalaisissa yliopistoissa. Seuraavat kokeet koulullamme pidetään maalis- tai huhtikuussa 2019 (tarkka ajankohta ilmoitetaan syksyn aikana). Kokeeseen ilmoittaudutaan tammikuussa. Kokeisiin osallistuminen on opiskelijoillemme ilmaista.

Kielitutkinnossa on kaksi osaa: Kaikille suorittajille yhteiseen osaan kuuluu kuullun- ja tekstinymmärtämisen sekä kirjallisen ilmaisun osiot. Toinen osa kielitutkintoa on yksilökohtainen suullinen osio. Kokeen pitämisestä ja arvioinnista vastaavat (suomalaiset) DELF-pätevöityneet opettajat.

Lisätietoja antaa ranskanopettaja Eija Raitala ja netistä saa lisätietoa: www.ciep.fr/delf-junior

Ilmoittautumisesta tiedotetaan Wilmassa.

Suoritusohjeet:

A-ranskan lukijat:
DELF A2-taso 9. luokalla
DELF B1-taso lukion 1. vuonna
DELF B2-taso 3. vuonna

B-ranskan lukijat:
DELF A2-taso 1. vuonna
DELF B1-taso 3. vuonna

Lukiossa on valmistava kurssi A- ja B-ranskan lukijoille (RAA10/RAB11) hajautettuna syksyn ajan (ma klo 14.25). Kurssin voi käydä kahdesti valmistautuessa eri tason kokeeseen mutta kurssimerkinnän saa vain kerran.

Viimeksi päivitetty marraskuu 26, 2018