EtusivuTutustu kouluummeUutisetKoulun juhlatSyksyn ylioppilaat saivat lakkinsa ja abit vanhojenpäivänsä
03.12.2021

Syksyn ylioppilaat saivat lakkinsa ja abit vanhojenpäivänsä

Joulukuu käynnistyi pakkassäässä ja juhlien merkeissä. Juhlinta alkoi torstaina 2.12., jolloin viime vuoden vanhat eli nykyiset abiturientit viettivät lopulta odotettua vanhojenpäiväänsä. Vanhojentanssit siirrettiin viime keväänä pandemiatilanteen takia, mutta päivä voitiin nyt järjestää terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti. 

Vanhojenpäivää siis vietettiin poikkeukselliseen aikaan mutta kuitenkin perinteisin menoin: päivällä tanssittiin oman koulun väelle ja illalla vanhemmille. Yleisö oli totuttua harvalukuisempi ja osa seurasi tilaisuutta striimin ääressä, mutta se ei sumentanut tanssiaisten tunnelmaa. Kaivatut vanhojentanssit pukuloistoineen ja tanssin pyörteineen täyttivät odotukset. Tanssiaisten ajankohta itsenäisyyspäiväjuhlien aattona toi tilaisuuteen omaa juhlavuuttaan. 

Tänään perjantaina juhlittiin syksyn seitsemää uutta ylioppilasta ja 104-vuotiasta Suomea. Juhlan esityksissä ja puheenvuoroissa toistui yhdessä olemisen, eteenpäin menemisen ja selviytymisen teemat. Lukiolainen Daniella Röpelinen puhui tervetulopuheessaan epäonnistumisen kasvattavasta ja eteenpäin vievästä merkityksestä. Myös rehtori Mirva Lindstöm sivusi juhlapuheessaan parin viime vuoden vastoinkäymisiä ja toisaalta niistä opittuja taitoja. “Tulevaisuudessakin on edessä kulkutautien vitsauksia ja muita vastoinkäymisiä, joista selviydymme yhdessä ja hyvällä yhteistyöllä”, rehtori kiteytti. Rehtorin puheessa mainittiin myös tuoreen ylioppilaan Ilona Valotien poikkeuksellinen saavutus – seitsemän kirkasta laudaturia. Kaikkia haastavissa olosuhteissa lukiotaipaleensa kulkeneita uusia ylioppilaita onniteltiin erityisen lämpimästi. 

Ylioppilaiden saavutusten lisäksi juhlassa läsnä oli suomalaisuus ja itsenäisyys. Lukion teatteriryhmän esitys oli kunnianosoitus syksyllä edesmenneelle runoilija Kirsi Kunnakselle. Koko itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlan nivoivat juhlavasti yhteen monet musiikkiesitykset. OYK:n orkesteri ja kuoro sekä lukion laulu- ja soitinyhtye esiintyivät musiikinopettaja Joonas Tuomisen johdolla, ja juhlassa kuultiin niin Sibeliuksen säveliä kuin kaikuja kansanperinteestäkin. Kuoron esittämä koskettava kappale Kanssasi matkaa jaan tiivisti juhlan ja myös laajemmin tämän hetken tunnelmat – elämä jatkuu yhdessä kulkien.