EtusivuTutustu kouluummeUutisetKansainvälisyysSaksasta Ogelin kautta Mongoliaan — vaihtarimuistoja 30 vuoden takaa
16.05.2021

Saksasta Ogelin kautta Mongoliaan — vaihtarimuistoja 30 vuoden takaa

Kävitkö OYK:n lukiota vuosina 19901991? Ehkä muistat Sebastian Lallan, saksalaisen vaihto-oppilaan, joka oppi suomen kieltä hämmästyttävän hyvin.  

Matematiikan opettaja Timo Salminen koki pari viikkoa sitten hauskan yllätyksen, sillä Sebastian Lalla lähestyi vaihto-oppilasaikojensa opettajaa sähköpostilla. Hän oli etsinyt yhteystietoja kotisivuiltamme ja kirjoitti kuulumisistaan sujuvasti suomeksi. “Olin luultavasti vähän toivoton tapaus”, muisteli vaatimaton ex-ogelilainen silloisia matematiikan ja suomen kielen taitojaanToivoton tapaus hän ei kuitenkaan tainnut olla, sillä Timo Salminen muisti edelleen hyvin, miten nopeasti saksalainen opiskelija pystyi kommunikoimaan ja opiskelemaan suomeksi. Sebastian muisti 90-luvun opettajistaan myös Arja Holman ja Pipsa Piiraisen, jotka kuuluvat edelleen opettajakuntaamme. 

Sebastian Lalla asuu nykyisin Mongoliassa, jonne hän on muuttanut mongolialaisen vaimon perässä, ja opettaa filosofiaa Mongolian yliopistossa. Perheeseen kuuluu myös kaksi teini-ikäistä lasta. Vaihto-oppilasvuoden valokuvat ovat jääneet kotiin Saksaan, mutta hän lähetti itsestään tuoreen kuvan. Koulun arkistosta löytyneessä ryhmäkuvassa Sebastian on ylärivissä keskellä.  

Kiitos, Sebastian, yhteydenotosta ja hauskoista muistoista! Kaikkea hyvää!