EtusivuTutustu kouluummeUutisetKoulun juhlatTänään juhlittiin 2020 valmistuneita ylioppilaita
29.08.2020

Tänään juhlittiin 2020 valmistuneita ylioppilaita

Vuoden odotetuimpiin tapahtumiin kuuluva Oulunkylän yhteiskoulun ylioppilasjuhla saatiin kuin saatiinkin pidettyä erikoistilanteen vaatimin rajoituksin. Tunnelma oli juhlava ja erityisen tunteikas, kun saimme kokoontua yhteen ja viettää ikimuistoisen ja arvokkaan juhlahetken yhdessä. Kuoron esittämä Helsingin kesä sopi myös aurinkoiseen elokuuhun.  

Alumni Henri Miettinen toivotti vieraat tervetulleiksi ja muisteli hetkeä, jolloin hän tuoreena ylioppilaana keväällä 2016 piti ylioppilaan puheen, jonka aiheena oli muutos. Miettinen antoi uusille ylioppilaille kolme neuvoa, joilla pääsee pitkälle: tee sitä, mistä pidät, ja ellet vielä tiedä, mistä pidät, kokeile; pidä ystävistä kiinni; ole utelias. 

Vararehtori Altti Pikkarainen lähestyi muutoksen teemaa psykologisesta ja filosofisesta näkövinkkelistä ja lainasi Aristotelesta: ”Ihmisen päämäärä on olla hyveellinen ja onnellinen. Onnellisuus on parasta, mitä ihminen voi elämässään saada. Onnea ei ymmärrä, jos sen vastaparina ei ole myös vastoinkäymisiä ja ikäviä tekijöitä elämässä.” Rehtori Mirva Lindström puhui historian kiihtyvästä muutoksesta ja rohkaisi eri tieteenaloille opiskelemaan lähteviä nuoria: ”Tieteen perusluonteeseen kuuluu epävarmuus, asioita kyseenalaistetaan ja ristivalotetaan, jatkuvassa muutoksessa eläen. Ongelmanratkaisu ja muutoksiin sopeutuminen vaatii ennen kaikkea uteliaisuutta ja avointa mieltä. Minä uskon, hyvät ylioppilaat, että teiltä löytyy niitä molempia. Te tulette pärjäämään, te tulette menestymään, vaikka maailma miten muuttuisi ympärillämme.”  

Juhlan kohokohta oli ylioppilaiden ruusuttaminen. Ryhmänohjaajat onnittelivat ylioppilaita ojentamalla ruusun, jonka jälkeen rehtori kehotti ylioppilaita vielä kerran painamaan lakin päähänsä Gaudeamus Igiturin saattelemana. 

Tuore ylioppilas Timo Saarlo totesi puheessaan, että keväällä kovia kokenut abiturientti-ikäluokka on kasvattanut paljon henkistä pääomaa, jonka turvin pääsee pitkälle. Saarlo myös kiitti koulun hyvää yhteishenkeä, joka on auttanut myös vaikeina hetkinä eteenpäin.  

Ylioppilaiden musiikkiesitykset Elsa Honkalan, Iris Jokisen ja Sirja Minkkisen lauluyhtye sekä Pyry Hietalan alttosaksofoniesitys kruunasivat juhlan. Onnittelupuheenvuorossaan ryhmänohjaaja Kati Wackström kannusti nuoria uskomaan omiin unelmiin ja kulkemaan niitä kohti, vaikka mutkien kautta, kuten hänen tapauksessaan. ”Nyt kun katson teitä, tiedän, että se kannatti.”  

Oulunkylän yhteiskoulu kiittää kaikkia ikimuistoisesta juhlasta, onnittelee lämpimästi uusia ylioppilaita sekä toivottaa kaikki ylioppilaat tervetulleiksi mukaan alumnitoimintaan. 

Kuva: Sakari Röyskö