EtusivuTutustu kouluummeUutisetLukioLiisa palasi O´Timesiin
25.01.2019

Liisa palasi O´Timesiin

Muutama vuosi sitten lukiostamme valmistunut Liisa Ovaska kertoi jatko-opinnoistaan O´Timesin toimittajille. Liisa oli koko lukioaikansa mukana kehittämässä ja tekemässä tätä lukiolaistemme verkkolehteä.

Liisa opiskelee Tampereen yliopistossa pääaineenaan journalistiikka. Hän pääsi opiskelemaan heti lukion jälkeen ja on kohta saanut kandidaatin tutkinnon valmiiksi. Lähiaikoina hän lähtee kevääksi vaihtoon Englantiin Loughboroughin yliopistoon opiskelemaan mediaa.

Liisa esitteli toimittajillemme tarkemmin muutamaa yliopistokurssia. Esimerkiksi eräällä kurssilla perehdyttiin vastuulliseen journalismiin ja muun muassa journalistin ohjeisiin. Tämä tietenkin oli kiinnostavaa, koska O´Timesin toimitus osallistui viime syksynä Päivälehden museossa työpajaan, jossa käsiteltiin Julkisen sanan neuvoston päätöksiä ja vastuullista journalismia.

Liisalle esitettiinkin kysymys mahdollisesta itsesensuurista toimittajan työssä. Liisaa mietityttää joskus se, että mitä jos joku suuttuu jostain kirjoitetusta jutusta ja selvittää vaikkapa, missä toimittaja asuu.

Liisa kertoi, että opintoihin kuuluu myös työharjoittelua. Liisa itse oli neljä kuukautta STT:llä kirjoittamassa juttuja.

Liisa seuraa edelleen lukiomme verkkolehteä ja kommentoi sitä näin: ”O´Times on nykyään tosi kunnianhimoinen lehti.”