Lukion esittely

“Sivistävää meininkiä jo vuodesta 1924 lähtien.”

Lukiomme on hyvätasoinen yleislukio, jonka kurssitarjotin on varsin laaja. Kurssivalikoimassa on monipuolisesti kielten, luonnontieteellisten, taito- ja taideaineiden sekä reaaliaineiden kursseja yli valtakunnallisen tarjonnan. Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödynnämme luontaisena osana oppimisympäristöämme. Lukiodiplomin voi suorittaa kuvataiteessa, musiikissa, teatteritaiteessa ja liikunnassa. Tunnuslauseemme onkin: TIEDOLLA, TAIDOLLA JA LUOVUUDELLA JATKOON!

2014_08_25_saippuakuplia_lukio_valaistuskurssi

Kielet

Opiskelija voi halutessaan laatia itselleen vahvasti kielipainotteisen opinto-ohjelman. A-kielinä meillä voi opiskella englantia, ranskaa, ruotsia ja saksaa. B2/B3-kielinä on ranskaa, saksaa ja espanjaa. Saksan kielessä voi suorittaa kansainvälisen DSD -kielidiplomin ja ranskan kielessä Ranskan valtion DELF -kielitutkinnon.

Kansainvälisyys

Lukiollamme on runsaasti kansainvälistä toimintaa. Katso tarkemmin kohta Kansainvälisyys, jossa on esitelty monipuolista toimintaamme.
MG_0068

Matematiikka ja luonnontieteet

Pitkästä matematiikasta on meillä valittavana yhteensä 16 kurssia. Fysiikassa on tarjolla yhteensä 10 kurssia, joiden joukossa ovat tähtitiede ja fysiikan työkurssi. Kemiassa meillä on tarjolla yhteensä seitsemän kurssia. Sekä maantieteessä että biologiassa on pakollisten ja valtakunnallisten syventävien kurssien lisäksi kussakin kaksi paikallista syventävää kurssia: Maailman aluemaantiede, Maantieteen kertauskurssi, Eläinten käyttäytyminen sekä Maailman tila ja kestävä kehitys.

Muut reaaliaineet

Psykologiassa on valittavana kaksi paikallista kurssia: Psykologian tutkimus- ja kertauskurssi ja Sosiaalipsykologian perusteet -kurssi. Filosofiassa on paikallisina tarjolla Estetiikan ja Soveltavan filosofian kysymyksiä -kurssit. Paikallisia historian kursseja ovat Maailmanpolitiikkaa 2010-luvulla -kurssi ja Historian kertauskurssi. Yhteiskuntaopissa tarjoamme valtakunnallisen tarjonnan lisäksi kertauskurssia ja Ajankohtaista taloudesta ja yhteiskunnasta -kurssia. Terveystiedossa on myös kertaava paikallinen abikurssi.

Kuvataide

Kuvataiteessa opiskelija voi valita 11 kurssia: kurssien sisältöinä piirustusta, maalausta, grafiikkaa, kirjansidontaa, kankaanpainantaa, kuvanveistoa, keramiikkaa, valokuvausta ja digitaalista kuvailmaisua. Kuvataiteessa on mahdollisuus suorittaa myös lukiodiplomi.

Lähes kaiken voi oppia..

Musiikki

Oulunkylässä on perinteisesti painotettu musiikin opiskelua. Tarjolla on 10 syventävää kurssia: sisältöinä ovat kuoro, orkesteri, pienyhtye, sovitus, latinalais-amerikkalainen musiikki, musiikkiteknologia, lauluopetus ja studiotekniikka. Musiikissa on mahdollisuus suorittaa lukiodiplomi.

Philadephia Dynamite uusi

Teatteri

Lukiossamme on mahdollisuus suorittaa viisi teatteritaiteen kurssia. Osa kursseista järjestetään kerhomuotoisesti: lukiossa toimii Teatteriklubi 7, jota vetää koulun ulkopuolinen ammattiohjaaja. Teatteriklubi 7 valmistelee vuosittain kokoillan esityksen joko valmiin tai ryhmätyönä tehdyn käsikirjoituksen pohjalta. Teatteritaiteen peruskursseilla puolestaan keskitytään improvisaatioon, näyttelijätyön alkeisiin ja erilaisiin soveltavan teatterin muotoihin. Teatteritaiteessa voi suorittaa myös lukiodiplomin.

_MG_0183

Liikunta

Koulun sijainti Oulunkylän tekojääradan, jäähallin, urheilukenttien ja ulkoalueiden läheisyydessä sekä koulun oma kuntosali ja peilisali mahdollistavat monipuolisen kurssitarjonnan liikunnassa, jossa myös voidaan suorittaa lukiodiplomi. Koulumme onkin tunnettu liikuntahenkisyydestä ja hyvistä urheilusaavutuksista etenkin joukkuelajeissa.

Ogelin punttis

Muita suosittuja kursseja

Monet erilaisia käytännön taitoja korostavat kurssit ovat olleet opiskelijoiden suosiossa. Sellaisia ovat mm. tietotekniikan käyttötaito- ja ohjelmointikurssit sekä tekstiilityön että kotitalouden kurssit.

Ravintola Breikki

Fazer-konserniin kuuluva Fazer Food Services (Amica) tarjoaa maukkaan lounaan viihtyisässä Breikki -opiskelijaravintolassamme. Lisäksi sieltä voi ostaa terveellistä välipalaa. Jäätelöä, makeisia, pullaa ja virvokkeita on myös tarjolla.

Teemat ja tapahtumat

Joka vuosi Oulunkylän yhteiskoulussa järjestetään myös yhteisiä tapahtumia. Teemoina ovat olleet ihmisoikeudet, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, turvallinen opiskeluympäristö, ympäristökasvatus, mediakasvatus ja kansainvälisyys. Jo perinteeksi ovat muodostuneet lukiolaisten pukeutumispäivät, pikkujoulut, laskettelureissut, toimintapäivät, elokuvafestarit, konsertit ja muut tanssi- ja musiikkiesitykset. Viime vuosina on myös toteutettu laajempi musikaali-produktio. Tutorit ja oppilaskunta ovat olleet aktiivisesti mukana järjestämässä yhteisiä tilaisuuksia.

Yhteisöllisyys, toisista välittäminen ja hyvän ilmapiirin ylläpitäminen onkin ollut meillä keskeinen tavoite kaikissa toiminnoissa.

_MG_1215

Last updated August 30, 2018