musikaali

Lukion esittely

“Sivistävää meininkiä jo vuodesta 1924 lähtien.”

Lukiomme on hyvätasoinen yleislukio, jonka kurssitarjotin on varsin laaja. Painotamme kurssivalikoimassa monipuolista kielitaitoa, syvällistä taito- ja taideaineiden tuntemusta ja tekemistä sekä reaaliaineiden hallintaa. Kaikilla kursseilla painotetaan myös tiedon hankinta- ja käsittelytaitoja, yhteistyötaitoja sekä mediakasvatusta. Lukiodiplomin voi suorittaa kuvataiteessa, musiikissa, teatteritaiteessa ja liikunnassa. Tunnuslauseemme onkin: TIEDOLLA, TAIDOLLA JA LUOVUUDELLA JATKOON!

2014_08_25_saippuakuplia_lukio_valaistuskurssi

Kielet

Opiskelija voi halutessaan laatia itselleen vahvasti kielipainotteisen opinto-ohjelman. A-kielinä meillä voi opiskella englantia, ranskaa, ruotsia ja saksaa. B2-kielinä ranskaa ja saksaa. Lisäksi italiaa on tarjolla kolme ja espanjaa neljä kurssia sekä viron kieltä kaksi kurssia. Koulussa on mahdollisuus osallistua valtakunnalliseen suullisen kielitaidon kokeeseen englannin, ruotsin, ranskan ja saksan kielissä.

Kansainvälisyys

Lukiollamme on runsaasti kansainvälistä toimintaa: yhteistyömaina mm. Italia,  Itävalta, Ranska, Kiina ja USA. Kieli- ja kulttuurimatkojen lisäksi yhteistyömuotoina ovat opiskelijavaihto ja verkkoympäristötyöskentely.

2014-4-pariisin-kurssi-notre-dame

Matematiikka ja luonnontieteet

Pitkästä matematiikasta on meillä valittavana yhteensä 16 kurssia. Fysiikassa on tarjolla yhteensä 11 kurssia, joiden joukossa mm. tähtitiede ja fysiikan työkurssi. Kemiassa meillä on tarjolla yhteensä 7 kurssia. Sekä maantieteessä että biologiassa on pakollisten ja valtakunnallisten syventävien kurssien lisäksi 2 koulukohtaista syventävää kurssia: Suomen maantiede ja maailman aluemaantiede, eläinten käyttäytyminen ja maailman tila & kestävä kehitys.

Muut reaaliaineet

Psykologiassa on valittavana 2 koulukohtaista soveltavaa kurssia: Kenttätyökurssi ja Johdatus sosiaalipsykologiaan -kurssi. Filosofiassa on koulukohtaisena tarjolla Estetiikan kurssi ja uskonnossa Apostolin askelissa- ja Uskonto taiteessa-kurssit. Koulukohtaisia historian kursseja ovat Maailmanpolitiikkaa 2000-luvulla -kurssi ja historian kertauskurssi. Terveystiedossa on myös kertaava koulukohtainen abikurssi.

Kuvataide

Kuvataiteessa opiskelija voi valita 11 kurssia: piirustusta, maalausta, grafiikkaa, kirjansidontaa, kankaanpainantaa, kuvanveistoa, keramiikkaa, valokuvausta ja ympäristönsuunnittelua. Kuvataiteessa on mahdollisuus suorittaa lukiodiplomi.

Lähes kaiken voi oppia..

Musiikki

Oulunkylässä on perinteisesti painotettu musiikin opiskelua. Tarjolla on 9 syventävää kurssia: kuoro, orkesteri, yhtyesoitto, sovitus, latinalais-amerikkalainen musiikki ja yhtyelaulu sekä lisäksi soveltavina kursseina musiikkiteknologia 1 ja 2 sekä studiotekniikka 1 ja 2. Kursseilla toimii opettajina mm. Pop & Jazz – konservatorion opettajia. Koulusta löytyy myös erinomaiset studiotilat Logic Pro X -ohjelmalla. Musiikissa on mahdollisuus suorittaa lukiodiplomi.

Teatteri

Lukiossamme on mahdollisuus suorittaa viisi teatteritaiteen kurssia. Osa kursseista järjestetään kerhomuotoisesti: lukiossa toimii Teatteriklubi 7, jota vetää koulun ulkopuolinen ammattiohjaaja. Teatteriklubi 7 valmistelee vuosittain kokoillan esityksen joko valmiin tai ryhmätyönä tehdyn käsikirjoituksen pohjalta. Teatteritaiteen peruskursseilla puolestaan keskitytään improvisaatioon, näyttelijätyön alkeisiin ja erilaisiin soveltavan teatterin muotoihin. Teatteritaiteessa voi suorittaa myös lukiodiplomin.

_MG_9679

Liikunta

Koulun sijainti Oulunkylän tekojääradan, jäähallin, urheilukenttien ja ulkoalueiden läheisyydessä sekä koulun oma kuntosali ja peilisali mahdollistavat monipuolisen kurssitarjonnan liikunnassa, jossa myös voidaan suorittaa lukiodiplomi. Koulumme onkin tunnettu liikuntahenkisyydestä ja hyvistä urheilusaavutuksista etenkin joukkuelajeissa.

Ogelin punttis

Muita suosittuja kursseja

Monet erilaisia taitoja ja toiminnallisuutta korostavat kurssit ovat olleet opiskelijoiden suosiossa. Sellaisia ovat mm. tietotekniikan ajokortti- ja julkaisukurssit, tekstiilityön ja kotitalouden kurssit sekä äidinkielen kurssi, jossa tuotetaan lyhytelokuvia.

Ravintola Breikki

Fazer-konserniin kuuluva Fazer Food Services (Amica) tarjoaa maukkaan lounaan viihtyisässä opiskelijaravintolassamme. Lisäksi sieltä voi terveellistä välipalaa. Jäätelöä, makeisia, pullaa ja virvokkeita on myös tarjolla.

Teemat ja tapahtumat

Joka vuosi Oulunkylän yhteiskoulussa järjestetään hyvin paljon erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia. Viime vuosina teemoina ovat olleet ihmisoikeudet, turvallinen opiskeluympäristö, ympäristökasvatus, mediakasvatus ja kansainvälisyys. Jo perinteeksi ovat muodostuneet tutustumisriehat uusille lukiolaisille, pikkujoulut, laskettelureissut, toimintapäivät, elokuvafestarit, konsertit ja muut tanssi- ja musiikkiesitykset. Viime vuosina on myös toteutettu laajempi musikaali-produktio. Tutorit ja oppilaskunta ovat olleet aktiivisesti mukana järjestämässä yhteisiä tilaisuuksia.

Yhteisöllisyys, toisista välittäminen ja hyvän ilmapiirin ylläpitäminen onkin ollut meillä keskeinen tavoite kaikissa toiminnoissa.

Last updated January 8, 2016