Kansainvälisyys

Augmented Age on Inventions and Discoveries

Lukuvuosina 2018-2020 myös Ogelin peruskoulu on päässyt mukaan kansainväliseen kulttuuriprojektiin. Augmented Age on Inventions and Discoveries toteutetaan yhteistyössä Espanjan, Puolan, Hollannin, Kreikan ja Turkin kanssa. Projektissa koulustamme valitut kahdeksasluokkalaiset pääsevät tutustumaan monialaisesti eri kulttuureihin erilaisia teknologioita hyödyntäen. Teemana on merenkäynnin historia, jonka käsittelyssä tutuksi tulevat myös 3D-printtaus, kyberturvallisuus, sekä lisätty todellisuus ja pelillistäminen osana oppimista.

Projektissa olennaisena osana on osallistuvan oppilaan vierailu yhdessä yhteistyömaassa isäntäperheessä majoittuen sekä vierailevan oppilaan vastavuoroinen majoittaminen Helsingin vierailun aikana (toukokuu 2018). Projektityöskentelyn ohella projektin todellinen anti siihen osallistuvalle oppilaalle on näin ollen tutustua monia eri kulttuureja edustaviin oppilaisiin ja uuteen kouluympäristöön ja rakentaa elämän mittaisia ystävyyksiä.

Viikon mittaiset vierailut Kreikassa, Puolassa, Hollannissa, Espanjassa ja Turkissa (ja meillä OYKssa) toteutetaan jokaisesta maasta viiden oppilaan ja kahden opettajan voimin, jolloin jokaisella matkalla yhdessä työskentelee ainakin 30 oppilaan kansainvälinen joukko. Ulkomaanmatkoja on viisi, joten osallistuvia kahdeksasluokkalaisia haetaan koulustamme yhteensä 25 henkilöä. Oppilaiden haku projektiin toteutetaan syksyn aikana. Tarkempaa informaatiota projektista ja vierailuista annetaan haun avauduttua.

Viimeksi päivitetty marraskuu 29, 2018