Erasmus-porukka vattivaelluksella Pohjanmerellä

Erasmus+ Kulturkiosk II:n viides ja viimeinen projektitapaaminen järjestettiin toukokuun alussa Saksan Bremenissä. Kansainvälistä tunnelmaa riitti, sillä projektissa on mukana yhteensä seitsemän eri maata (Kreikka, Italia, Itävalta, Saksa, Unkari, Puola ja Suomi).

Tapaamisen aikana tehtiin kokopäiväretki Pohjanmeren vuorovesialueelle eli vattimerelle, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Vaellusreitti oli 7,5 kilometrin pituinen ja johti Baltrumin saarelle, mistä lautta kuljetti vaeltajat takaisin mantereelle.

Opiskelijat työskentelivät kansainvälisissä ryhmissä ja laativat keräämänsä materiaalin pohjalta tehtäviä interaktiiviseen museo-oppaaseen, joka on samalla myös projektin lopputuote. Siihen voi tutustua täällä: www.interactive-museum.guide

Projektiviikon aikana ehdimme myös tutustua Bremenin kauniiseen keskustaan, vierailla kaupungintalolla pormestarin luona sekä ystävyyskoulussamme Oberschule-Süd-Delmenhorstissa. Huvipuisto Heideparkin vuoristoradat tarjosivat vauhdin hurmaa huvittelunnälkäisille ja jalkapalloharrastajat pääsivät mukaan opastetulle kierrokselle Werder-Bremenin kotistadionille.

Matkan parasta antia olivat useimpien mielestä uudet, kansainväliset ystävyyssuhteet ja toki myös kielitaidon hyödyntäminen käytännön tilanteissa.