2012-2-15vanhojenp.valmistelujaHOL1

Miksi Oulunkylän yhteiskoulu?

Oulunkylän yhteiskoulu on hyvätasoinen yleislukio, joka sijaitsee rauhallisella alueella ja jonne on hyvät kulkuyhteydet.  Pääsykoekeskiarvomme oli viime vuonna 8,75, joten jos kaipaat tasokasta opetusta ja opiskelumyönteistä ympäristöä, on Oulunkylän yhteiskoulu oikea paikka!

Kursseja jokaiseen makuun

Lukiossamme on varmasti tarjolla jokaiselle jotakin. Esimerkiksi fysiikasta kiinnostunut voi opiskella tähtitiedettä tai valita lukujärjestykseensä fysiikan työkurssin, ja biologiasta on niin ikään tarjolla lukuisia kiinnostavia koulukohtaisia kursseja. Muistakin reaaliaineista löytyy aina jotain ekstraa pakollisten kurssien lisäksi. Kielistä kiinnostuneille lukiossamme on englannin, saksan, ranskan ja ruotsin opetuksen lisäksi espanjaa, italiaa ja viroa.

Jos kuitenkaan edellä mainitut luonnontieteet tai kielet eivät maistu tai eivät riitä täyttämään kurssisuunnitelmaa, on lukiossamme tarjolla runsaasti myös taito- ja taideaineita. Musiikissa tarjotaan peräti 15 kurssia aina jazz-musiikin historiasta musiikkiteknologiaan ja studiotekniikkaan. Koulussamme on myös oma äänitysstudio, jota kuka tahansa kurssin käynyt saa käyttää ja studiossa onkin yleensä melko vilkasta. Lukiossa on myös muutamia lauluryhmiä ja bändejä.

Kuvataidetta lukiossamme tarjotaan 11 kurssin verran ja valokuvauskurssia varten on oma pimiökin. Liikuntamahdollisuudet ovat hyvät, koska aivan koulun vieressä on jäähalli, urheilukenttä ja pururata. Koulussa on myös oma kuntosali, jota opiskelija saa käyttää vapaasti pientä maksua vastaan käytyään ensin kuntosalikurssin.

Myös teatteritaiteen kursseja on tarjolla. Syksyllä 2014 järjestettiin myös musikaalikurssi, jossa opiskelijat pääsivät omien mielenkiintojensa mukaan näyttelemään, soittamaan bändissä, laulamaan ja käyttämään ääni- ja valotekniikkaa. Varsinaisten teatterikurssien lisäksi koulussamme on jo vuosien ajan toiminut ammattiohjaajan vetämä Teatteriklubi 7, joka valmistaa vuosittain pitkän kokoillan esityksen.

Kuvataiteesta ja teatteritaiteesta voi suorittaa myös lukiodiplomin, joka on opiskelijan itsenäinen taiteellinen työ. Lukiodiplomi on ikään kuin taito- ja taideaineiden oma ylioppilaskoe. Myös musiikista, kotitaloudesta ja liikunnasta voi suorittaa lukiodiplomin.

Kursseja tarjotaan lukuvuoden aikana useaan kertaan, joten omaan lukujärjestykseen pääsee vaikuttamaan ja kurssien vaihto onnistuu tarvittaessa sujuvasti. Hyppytunteja ei juurikaan tule, jos vain suunnittelee opintonsa huolellisesti. Opinto-ohjaajat ovat myös aina valmiita auttamaan opiskelijaa.

Ole aktiivinen!

Koulussamme on monia mahdollisuuksia olla aktiivinen varsinaisen koulunkäynnin ulkopuolella. Lukiossa toimii esimerkiksi O’Times-verkkolehti, jonka toimitus koostuu lukiolaisista ja jonka tekemisestä aktiivisimmat saavat kurssimerkinnän.  Lehden tarkoitus on toimia opiskelijoiden äänitorvena ja yhteisöllisyyden edistäjänä.

Jos haluaa vaikuttaa omaan opiskeluun liittyviin asioihin, kuten koejärjestelyihin, yhteisiin tapahtumiin tai vaikkapa opiskeluympäristöön, voi liittyä oppilaskunnan hallitukseen. Oppilaskunnan hallitus toimii lukiossamme aktiivisesti  ja tarjoaa suoran yhteyden koulun johtoon, olemmehan yksityiskoulu. Jos taas ympäristöasiat ovat lähellä sydäntä, voi liittyä ympäristöryhmään, jolla on päätösvaltaa koulumme ympäristöasioissa. Ympäristöryhmä myös suunnittelee erilaisia ympäristöön ja yhteiseen viihtyvyyteen liittyviä tempauksia. Ruokalatoimikunta puolestaan on opiskelijoista koostuva ryhmä, joka toimii linkkinä opiskelijoiden ja ruokalan välillä.

Lukiomme on ollut viime vuosina aktiivinen kansainvälisestikin!  Opiskelijamatkoja on tehty muun muassa New Yorkiin, Pariisiin, Roomaan ja jopa Pekingiin. Vastavuoroisesti myös koulussamme on vierailtu eri puolilta maailmaa. Lisäksi Comenius-ohjelman kautta voi hakea kolmeksi kuukaudeksi vaihtoon Itävaltaan.

Hyvässä koulussa avoin ilmapiiri!

Ruokamme tehdään paikan päällä, joten se on aina tuoretta. Ruokalatoiminnasta vastaa Fazer Food Services. Tarjolla on aina myös tuoretta vaaleaa leipää ja salaattia. Nälän yllättäessä kesken koulupäivän kahvilasta saa ostettua niin täytettyjä sämpylöitä kuin muffinssejakin – ja varmasti iloisen hymyn saattelemana!

Oulunkylän yhteiskoulussa  on hyvä ja avoin ilmapiiri; uusiin ihmisiin tulee tutustuttua. Viime vuosina lukion aloittavat opiskelijat ovat suunnanneet pariksi päiväksi Kiljavalle ryhmäytymään. Mukana ovat olleet ryhmänohjaajat ja opinto-ohjaaja. Opettajille ja henkilökunnalle jutteleminen on muutenkin koulussamme helppoa eikä todellakaan vaadi ponnisteluja. Lukiossamme on myös mahdollisuus keskustella oman koulukuraattorin kanssa, jos siltä tuntuu. Koulussammeon myös oma koulupsykologi.

Jos ihmiset tai ruoka eivät kuitenkaan aina jaksa kiinnostaa, on opiskelijoiden käytössä vuosi sitten tyylikkääksi uudistettu lukusali. Lukusalissa on tietokoneita ja koko koulun kattava avoin Wi-Fi-verkko käytössä.

Vuonna 1924 perustetussa  koulussamme on paljon erilaisia ihmisiä, joten olitpa sitten urheiluhullu, kuvataiteilija, musiikinharrastaja tai kaipaat muuten vain hyvätasoista yleislukiota, on Oulunkylän yhteiskoulu oikea vaihtoehto juuri sinulle. Tule tutustumaan!

Last updated April 12, 2016